DeurwaarderHelmond

Het regelen van een huurachterstand procedure

Snel een zaak indienen?

Geen uitgebreide formulieren. Wij nemen werk uit handen.

Sleep je onbetaalde factuur en eventueel bijbehorende documenten naar het vak hieronder en druk op ‘zaak indienen’. 

Daarna nemen wij contact met ú op. 

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, pdf, doc, docx, png, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Procedure in geval van huurachterstand

  DeurwaarderHelmond staat u bij met allerlei vormen van incassodiensten en vormen van juridisch advies. Wij werken door heel het land en zijn zelfs op internationale schaal actief. In geval van problemen met een debiteur kunnen wij u helpen om uw onbetaalde factuur geïnd te krijgen op een adequate manier. Ook uw huurder is een debiteur. Kampt u met een niet betalende huurder? Start in geval van huurachterstand via ons een procedure.

  Realiseer u wel dat er diverse oorzaken aan de huurachterstand ten grondslag kunnen liggen. Wellicht is er sprake van financiële problemen door werkeloosheid of echtscheiding. Een dergelijke situatie is zowel lastig voor de huurder als voor u als verhuurder. Wanneer u voorheen een goede relatie had met uw huurder is het echter zeker wenselijk deze situatie netjes op te lossen.

  Procedure bij huurachterstand

  Het zoeken naar een nieuwe huurder kan veel energie kosten. Vandaar dat wij van DeurwaarderHelmond altijd proberen uw huurder te bewegen de betaalachterstand alsnog in te lopen. Bovendien wordt een huurder door de wet tamelijk sterk beschermd. U kunt uw huurder dan ook niet zomaar uitzetten. Adequate dossiervorming is van essentieel belang. Een goede, stapsgewijze huurachterstand procedure werkt als volgt:

  • U stuurt een formeel correcte huurachterstand aanmaning;
  • De achterstand moet gemeld worden bij de gemeente;
  • Wij nemen de incassoprocedure omtrent huurachterstand van u over;
  • In overleg met u starten wij een gerechtelijke procedure via de kantonrechter ter ontbinding van het huurcontract of ontruiming van de woning;
  • Wij waarborgen dat de huurder het pand daadwerkelijk verlaat.

  Tot uw dienst!

  Gedurende alle stappen die tijdens een procedure t.a.v. huurachterstand doorlopen kunnen worden, zijn wij u van dienst. Wij staan u met raad en daad bij en stellen brieven op vanuit uw en onze naam.

  Daar waar mogelijk brengen wij incassokosten en overige kosten omtrent een betalingsachterstand procedure ten laste van de huurder. Onze ervaring is dat in veel gevallen waarbij wij formeel betrokken worden, een huurder relatief snel alsnog zal betalen.

  contact

  Neem contact op

  "*" geeft vereiste velden aan

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.