DeurwaarderHelmond

Kosten van de incasso

Snel een zaak indienen?

Geen uitgebreide formulieren. Wij nemen werk uit handen.

Sleep je onbetaalde factuur en eventueel bijbehorende documenten naar het vak hieronder en druk op ‘zaak indienen’. 

Daarna nemen wij contact met ú op. 

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, pdf, doc, docx, png, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Hoe worden deze kosten bepaald?

  Welke kosten u op uw niet betalende schuldenaar kunt verhalen is in de wet bepaald.
  Een deel zijn de incassokosten. Om de incassokosten op de schuldenaar te kunnen verhalen moet u uw schuldenaar de kans geven zonder kosten te betalen. In de wet staan heel specifieke regels waaraan de brief die u aan uw schuldenaar moet sturen, de zgn. nakomingsbrief, moet voldoen. De schuldenaar krijgt 15 dagen en u moet de incassokosten opgeven.

  Welke kosten kunt u verhalen op de schuldenaar?

  De incassokosten die u op de schuldenaar kunt verhalen kunt berekenen op de site van onze beroepsgroep KBvG. U mag deze brief zelf aan uw schuldenaar sturen. Als de schuldenaar niet betaalt helpt DeurwaarderHelmond u graag. Een ander deel zijn de kosten die u moet maken om de schuldenaar bij vonnis tot betaling te veroordelen. U moet de schuldenaar met een dagvaarding voor de rechter oproepen. De proceskosten kunt u als u de zaak wint op de schuldenaar verhalen. Die proceskosten zijn mede afhankelijk van de hoogte van de vordering en bedragen ongeveer tussen € 300,00 en € 1.800.00 en zonder dat schuldenaar zich tegen de vordering verweert.

  DeurwaarderHelmond inschakelen

  Als de schuldenaar bezwaar maakt tegen uw vordering zal DeurwaarderHelmond dat verweer voor u behandelen. Het vonnis dat de rechter heeft gewezen moet aan de schuldenaar worden betekend, waarbij de schuldenaar nog twee dagen de tijd krijgt om de vordering en de kosten te betalen. De ervaring leert dat veel zaken, al dan niet met een regeling worden betaald, maar als de schuldenaar niet aan zijn verplichting voldoet kan beslag gelegd worden. De beslagkosten, ongeveer € 250,00 per beslag, moet de schuldenaar betalen.

  contact

  Neem contact op

  "*" geeft vereiste velden aan

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.