DeurwaarderHelmond

Wat doen in geval van huurachterstand?

Snel een zaak indienen?

Geen uitgebreide formulieren. Wij nemen werk uit handen.

Sleep je onbetaalde factuur en eventueel bijbehorende documenten naar het vak hieronder en druk op ‘zaak indienen’. 

Daarna nemen wij contact met ú op. 

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, pdf, doc, docx, png, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  wat te doen als uw huurder niet betaald

  Heeft u een huurder en wil die de huur niet betalen? Dat is vervelend en het levert stress op. Wellicht bent u immers voor uw inkomen afhankelijk van de huur van uw pand. Mogelijk is de huuropbrengst zelfs nodig om hypotheekverplichtingen te voldoen.

  Wanneer door een huurder de huur niet wordt betaald dan heeft dat de nodige consequenties. DeurwaarderHelmond is er echter om u in dit soort situaties bij te staan met raad en daad. Wij waarborgen dat deze vervelende situatie weer snel is verholpen.

  Huur niet betaald? Wat is de te volgen procedure?

  Als verhuurder heeft u de nodige verplichtingen. Huurders worden door de wet tamelijk streng beschermd. U kunt een verzuimende huurder dan ook niet zomaar uitzetten. En aangezien het veel werk is om een nieuwe huurder te vinden, is dat dikwijls ook geen wenselijke oplossing.

  Wij kunnen u helpen om vanuit uw naam een formeel correcte huurachterstand aanmaning te versturen. Daarnaast helpen we u aan uw verplichtingen te voldoen, zoals het melden van de situatie bij de gemeente. Wil de huurder dan nog de huur niet betalen, dan nemen wij de incassoprocedure van u over vanuit onze naam. Met onze formele maar menselijke toon en betrokkenheid, bewegen wij menig wanbetaler om alsnog financieel over de brug te komen.

  Huur dan nog niet betaald?

  In extreme gevallen zal duidelijk worden dat de huurachterstand niet meer kan en zal worden betaald. Ook toekomstige huurtermijnen zijn dan in gevaar. Het is dan mogelijk om via ons een gerechtelijke procedure bij de kantonrechter te starten. Deze is dan gericht op ontbinding van het huurcontract en heeft uiteindelijke ontruiming van de woning tot doel. Als deurwaarder kunnen wij volledig waarborgen dat een huurder uw pand uiteindelijk zal verlaten. In extreme gevallen roepen wij daarbij de hulp van de politie in.

  contact

  Neem contact op

  "*" geeft vereiste velden aan

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.