DeurwaarderHelmond

Huisuitzetting procedure: de ins & outs

Snel een zaak indienen?

Geen uitgebreide formulieren. Wij nemen werk uit handen.

Sleep je onbetaalde factuur en eventueel bijbehorende documenten naar het vak hieronder en druk op ‘zaak indienen’. 

Daarna nemen wij contact met ú op. 

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, pdf, doc, docx, png, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Huisuitzetting procedure

  Als uw huurder niet reageert op de aanmaningen of op de incasso, dan moet u in actie komen. Ontruimingsprocedures voor huurwoningen en bedrijven behoren tot de meest extreme maatregelen. Wij leggen u graag uit hoe die procedure in Nederland werkt.

  Met een huisuitzetting procedure kunt u uw huurder bewegen om uw pand te verlaten. Zodra dat gebeurd is, kunt u een andere huurder zoeken. In geval van structurele wanbetaling biedt dit mogelijkheden. Mogelijk bent u voor wat betreft uw levensonderhoud immers afhankelijk van de periodieke betalingen door de huurder. Hiermee voldoet u bovendien grotendeels de vaste kosten voor het pand waarin deze verblijft. Wanneer betaling dan uitblijft kunt u zelf na verloop van tijd in problemen komen.

  Wanneer moet ik een uitzettingsprocedure beginnen?

  Het is niet aan te raden om al direct bij een eerste overschrijding van de betalingstermijn met een huisuitzetting procedure te dreigen. De relatie met uw huurder kunt u aanvankelijk maar beter goed houden. Er zijn altijd aanleidingen denkbaar waarom de betaling deze keer niet tijdig is ontvangen. Daar ligt ook niet altijd moed- of onwil aan ten grondslag.

  Anders wordt het wanneer een huurder niet op uw betalingsverzoeken reageert en u geen enkel inzicht in de situatie wil geven. Regelmatige wanbetaling is een bron van ergernis. Ook een huurder waarvan blijkt dat deze niet zorgvuldig met uw eigendommen om gaat, bent u liever kwijt dan rijk. Het voeren van een procedure tot ontruiming van de huurwoning is dan noodzakelijk, maar er moet juridisch wel sprake zijn van een significante huurachterstand.

  DeurwaarderHelmond helpt u de juiste stappen te zetten

  Daar waar het particuliere huurders betreft worden deze door de wet nadrukkelijk beschermd zodat ze niet direct met een huisuitzetting procedure te maken krijgen. Wij kunnen u als incassospecialist en deurwaarder helpen om de juiste stappen te zetten. Komt het dan tot een gerechtelijk proces dan staat u juridisch zeker sterk.

  In de huisuitzetting procedure is communicatie van essentieel belang. Ook daarin vervullen wij een rol, o.a. door de huurder in te lichten over een gerechtelijk vonnis en te waarborgen dat deze het vonnis begrijpt. De daadwerkelijke fysieke ontruiming, indien nodig, verrichten wij in samenwerking met de politie.

  contact

  Neem contact op

  "*" geeft vereiste velden aan

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.