DeurwaarderHelmond

Wat als uw huurder verzuimt te betalen?

Snel een zaak indienen?

Geen uitgebreide formulieren. Wij nemen werk uit handen.

Sleep je onbetaalde factuur en eventueel bijbehorende documenten naar het vak hieronder en druk op ‘zaak indienen’. 

Daarna nemen wij contact met ú op. 

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, pdf, doc, docx, png, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Huurder wilt niet betalen?

  Beleggen in vastgoed is altijd al rendabel geweest. De waardevastheid en courantheid zijn goede redenen om uw geld in de stenen te stoppen. Bovendien kan het vastgoed verhuurd worden waardoor u er ook nog eens extra inkomsten uit weet te halen. Verhuren is echter een vak apart. En soms wordt u geconfronteerd met huurders die niet willen betalen. Maar hoe werkt aanmaning bij huurachterstand eigenlijk precies? En wanneer schakelt u de deurwaarder bij huurachterstand in?

  DeurwaarderHelmond heeft veel ervaring met procedures omtrent huurachterstand. Wij informeren u graag t.a.v. deze juridische materie.

  Aanmaning bij huurachterstand

  Nadat de betalingstermijn is verstreken, dient u uw huurder een betalingsherinnering of een aanmaning te sturen inzake de huurachterstand. Deze moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet u de huurder informeren over het feit dat incassokosten zullen gelden wanneer er een formele aanmaning bij huurachterstand van een incassobureau zal volgen. Overigens fungeren wij van DeurwaarderHelmond als incassobureau maar ook als deurwaarderskantoor.

  Blijft betaling na het voorgaande uit, dan sturen wij uit onze naam een aanmaning t.a.v. de huurachterstand. De aanmaningskosten komen vervolgens zoals gezegd voor rekening van de huurder.

  Wanneer deurwaarder bij huurachterstand?

  In geval u als verhuurder besluit om een gerechtelijke procedure tot uitzetting te starten, dan moet u naar de kantonrechter. Deze besluit of de huurder mag worden uitgezet of niet. Daartoe gelden strenge criteria.

  De deurwaarder speelt pas nadat het vonnis is uitgesproken een rol bij huurachterstand. Als deurwaarderskantoor overhandigen wij de uitspraak van de kantonrechter namelijk persoonlijk aan de huurder. Op die manier wordt de wanbetaler de gelegenheid geboden om op eigen initiatief het pand te verlaten en te ontruimen.

  In geval de huurder dit weigert dan zullen wij als deurwaarder de politie inschakelen zodat gedwongen huisuitzetting en ontruiming plaats zal vinden. Gelukkig komt dat niet zo vaak voor.

  contact

  Neem contact op

  "*" geeft vereiste velden aan

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.