DeurwaarderHelmond

Kosten van betekening

Snel een zaak indienen?

Geen uitgebreide formulieren. Wij nemen werk uit handen.

Sleep je onbetaalde factuur en eventueel bijbehorende documenten naar het vak hieronder en druk op ‘zaak indienen’. 

Daarna nemen wij contact met ú op. 

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, pdf, doc, docx, png, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Een vonnis overhandigen, hoeveel kost dat?

  Gerechtsdeurwaarders noemen het persoonlijk overhandigen van een vonnis aan een veroordeelde op zijn woon- of zakelijk adres , een vonnis ‘betekenen’. De veroordeelde wordt hierbij officieel in kennis gesteld van de uitspraak van de rechter. Hiermee staat u bijvoorbeeld in uw recht om een huurder te sommeren het gehuurde binnen een bepaalde termijn te verlaten. Het zal soms wat moeite kosten om zo’n vonnis te verkrijgen, maar is dat eenmaal het geval dan wil deurwaarder betekening zeggen dat de deurwaarder de door de rechter veroordeelde partij officieel in kennis stelt van de uitspraak.

  Het is essentieel dat het vonnis persoonlijk wordt overhandigd. Het kan echter zijn dat de veroordeelde niet aanwezig is. In dat geval wordt het aan een huisgenoot of iemand anders die op het adres aanwezig is afgegeven. Eventueel wordt het door middel van een speciale deurwaardersenvelop in de brievenbus achtergelaten wanneer er in het geheel niemand aanwezig is.

  Kosten betekening

  Voert u een gerechtelijke procedure, dan zal de rechter zijn uitspraak zwart op wit vastleggen. In de praktijk voert Deurwaarder Helmond dergelijke juridische procedures voor zijn klanten, als onderdeel van de totale incasso- en deurwaardersdienstverlening. De kosten voor betekening door de deurwaarder waarmee het vonnis aan de schuldenaar wordt medegedeeld, vormen onderdeel van de totale procedure die wij namens u als schuldeiser voeren.

  De kosten voor betekening van een vonnis door een deurwaarder worden in eerste instantie door de eiser betaald. Sommige deurwaarders rekenen vaste tarieven, al naar gelang het soort betekening. Ook zijn er No-Cure-No-Pay-constructies denkbaar. Uiteindelijk zullen de kosten voor betekening door de gerechtsdeurwaarder echter zoveel mogelijk op de schuldenaar worden verhaald.

  Exploot

  Het exploot is de akte waarin een deurwaarder verslag doet van de betekening. Dit dient als

  bewijsstuk dat de schuldenaar het gerechtelijk document daadwerkelijk heeft ontvangen. Wij zorgen onder andere voor onderstaande vormen van betekening als uw gerechtsdeurwaarder:

  • dagvaardingen, vonnissen en beschikkingen;
  • sommatie-exploten en brieven;
  • gerechtelijke aanzeggingen waaronder het opzeggen van de huur.

  Als u persoonlijk contact met ons opneemt, laten wij u terstond weten welke kosten van betekening wij in welke situatie aan u in rekening brengen.

  contact

  Neem contact op

  "*" geeft vereiste velden aan

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.