DeurwaarderHelmond

Alles over een huisuitzetting in Helmond

Snel een zaak indienen?

Geen uitgebreide formulieren. Wij nemen werk uit handen.

Sleep je onbetaalde factuur en eventueel bijbehorende documenten naar het vak hieronder en druk op ‘zaak indienen’. 

Daarna nemen wij contact met ú op. 

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, pdf, doc, docx, png, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Informatie over een huisuitzetting procedure in de regio Helmond

  Als verhuurder bent u belast met de uitvoering van huurincasso. (Waarschijnlijk) op maandelijkse basis incasseert u de huur bij uw huurders in Helmond. In de meeste gevallen gaat dat gelukkig goed, zeker wanneer u uw verplichtingen als verhuurder nakomt en als ‘goede huisbaas’ acteert.

  Op 1 januari 2019 telde de gemeente Helmond nagenoeg 92.000 inwoners en op de kop af 40.319 woningen, waarvan 18.296 huurhuizen. Voor een deel gaat het daarbij om sociale huurwoningen maar er is ook sprake van een aanzienlijk deel verhuur op particuliere basis. Helaas ontstaat bij huurders om uiteenlopende redenen wel eens een huurachterstand.

  Rol incassobureau in geval van huurachterstand

  De wetgever beschermt huurders aanzienlijk. Een dak boven het hoofd is immers een primaire behoefte van de mens. De oorzaken voor het ontstaan van een huurachterstand kunnen variëren. Er is lang niet altijd sprake van onwil bij wanbetaling. Financiële problemen door werkeloosheid of echtscheiding zijn er vaak de oorzaak van dat uw huurder in Helmond de huursom niet meer kan betalen. Het is aan te raden om daar op een delicate manier mee om te gaan, zeker wanneer u al een lange probleemloze huurperiode met uw huurder achter de rug heeft. Als gerenommeerd incassobureau helpen we u in een situatie van huurachterstand om de juiste juridische wegen te bewandelen.

  Aanvankelijk zullen we proberen om uw huurder te manen de huurachterstand alsnog te voldoen. Onze betrokkenheid als incassobureau zorgt hierbij veelal direct voor beweging. Wij verzorgen de achterstallige huurincasso voor u zonder de relatie met uw huurder in Helmond te schaden.

  Afscheid nemen wanneer andere opties ontbreken

  Een huisuitzetting procedure is een ingrijpende maatregel, zowel voor huurder als verhuurder. Vaak krijgt u er uw achterstallige huur niet mee terug. Wanneer uw huurder echter structureel niet kan betalen dan is dit op enig moment helaas de enige optie die u t.a.v. uw huurder in Helmond nog heeft.

  Deurwaarderhelmond kent de juridische wegen en zal indien de situatie daarom vraagt voor u een gerechtelijke procedure via de kantonrechter starten. Die is erop gericht het huurcontract te ontbinden en ontruiming van de woning tegen te gaan. Wij staan u daarin procedureel bij tot het moment waarop uw huurder het pand daadwerkelijk verlaten heeft.

  contact

  Neem contact op

  "*" geeft vereiste velden aan

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.