DeurwaarderHelmond

Hoe werkt een huurachterstand procedure?

Snel een zaak indienen?

Geen uitgebreide formulieren. Wij nemen werk uit handen.

Sleep je onbetaalde factuur en eventueel bijbehorende documenten naar het vak hieronder en druk op ‘zaak indienen’. 

Daarna nemen wij contact met ú op. 

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, pdf, doc, docx, png, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Incassospecialist in Helmond

  Of u nu verhuurder bent of huurder, het is altijd nuttig om te weten hoe een huurincasso procedure in zijn werk gaat. Voor het geval dat! Zodat u weet wat u dan kunt verwachten. Deurwaarder Helmond speelt als incassospecialist frequent een rol bij het incasseren van de huur.

  Incasso van huur geschiedt dikwijls door middel van een door de huurder verleende automatische incasso. Het nadeel daarvan is dat een huurder op het incassomoment zelf minimaal het huurbedrag op zijn/haar rekening moet hebben staan. Zo niet dan wordt de incasso gestorneerd en ontstaat een huurachterstand. Als verhuurder kan men veel tijd kwijt zijn aan alle administratie omtrent incasso huurachterstand en het is een foutgevoelig proces.

  Procedure huurachterstand

  Of de huur nu betaald wordt door overboeking of op basis van een afgegeven automatische incasso. Als verhuurder moet u steeds alert blijven op het innen van de betalingen. De huurachterstand procedure start feitelijk na de 1e situatie van wanbetaling. Is de huurder vergeten te betalen dan is dat meestal zo op gelost na de 1e betalingsherinnering of aanmaning. Maar er kan ook sprake zijn van structurele financiële problemen. Daarbij moet u als verhuurder wel formeel informatie verstrekken omtrent bepaalde aspecten in het vervolgproces, zoals het laten weten aan de huurder wat de incassokosten voor huurachterstand zullen zijn. Ook heeft u als verhuurder een gemeentelijke meldingsplicht.

  Blijft betaling alsnog uit dan schakelt u in verband met de huurachterstand een incassobureau / deurwaarder in die de huurder benadert. Veelal leidt betrokkenheid van een dergelijke partij als snel alsnog tot betaling. Het betrekken van een incassobureau / deurwaarder in geval van huurachterstand, plaatst een en ander in een meer juridisch perspectief.

  Procedure ontruiming huurwoning

  Wanneer blijkt dat de huurder nooit kan of zal betalen, dan kunt u naar de rechter stappen die bekijkt of ontbinding van het huurcontract of ontruiming van de woning vanwege huurachterstand is toegestaan. Oordeelt de rechter daartoe, dan is uitzetting van de huurder door de deurwaarder mogelijk.

  Een uitzettingsprocedure door de verhuurder houdt in dat de deurwaarder de uitspraak van de kantonrechter op schrift persoonlijk aan de huurder overhandigt, en hem/haar maant de woning te verlaten. Weigert deze dit alsnog dan gaat de laatste fase van de uitzetting huurder procedure in en schakelt de deurwaarder de politie in om uitzetting (fysiek) af te dwingen.

  Wil u meer weten over hoe dit proces in detail verloopt? Neem contact op met Deurwaarder Helmond

  contact

  Neem contact op

  "*" geeft vereiste velden aan

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.