DeurwaarderHelmond

Executoriaal derdenbeslag

Snel een zaak indienen?

Geen uitgebreide formulieren. Wij nemen werk uit handen.

Sleep je onbetaalde factuur en eventueel bijbehorende documenten naar het vak hieronder en druk op ‘zaak indienen’. 

Daarna nemen wij contact met ú op. 

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, pdf, doc, docx, png, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Verschillende vormen van derdenbeslag

  Met liefst 40 jaar ervaring in het deurwaardersvak, maakt Deurwaarder Helmond u graag wegwijs in de terminologie ten aanzien van incasso gerelateerde zaken. Wij bieden dan ook diverse diensten aan, onder andere in de regio Geldrop, die u kunnen helpen om uw vorderingen te innen. Bij ons kunt u onder andere terecht voor specifieke vormen van beslaglegging zoals derdenbeslag.

  Men spreekt van executoriaal derdenbeslag wanneer de beslaglegging bij een derde partij is gericht op het terug verkrijgen van een goed door een schuldeiser of het verkopen daarvan teneinde de openstaande schuld te voldoen uit de opbrengst. Deze vorm van beslaglegging wordt toegepast wanneer de debiteur weigert om iets terug te geven, af te geven of te betalen.

  Conservatoir derdenbeslag

  Wij verzorgen ook een andere vorm van beslaglegging voor onze cliënten in de regio Geldrop en omstreken. Men spreekt van conservatoir derdenbeslag wanneer een benodigde juridische uitspraak van de rechter nog ontbreekt. In afwachting daarvan zorgen wij dan voor deze vorm van bewarende beslaglegging t.a.v. een derde. Dit om te waarborgen dat de debiteur of schuldenaar een bepaalde goederenvordering (of een geldelijke vordering) bij een derde waaruit de schuld zou kunnen worden voldaan, niet ‘kwijt maakt’ in afwachting van de uitspraak. Dit beslag is dus preventief.

  Van het derdenbeslag wordt een zogenaamd proces verbaal opgemaakt waarbij een derde zoals een bank of werkgever die gelden t.b.v. de schuldenaar onder zich heeft, een verklaring dient af te leggen. Dit is de zogenaamde verklaring derdenbeslag die verplicht door de derde partij dient te worden ingevuld. Als onderdeel van het totale dossierbeheer ten aanzien van de incasso van schulden, zullen wij het waarborgen van de benodigde verklaring derdenbeslag in het dossier voor u in Geldrop voor onze rekening nemen. Ook andere partijen passen deze vorm van beslaglegging overigens met regelmaat toe. Denk maar aan het met regelmaat voorkomende derdenbeslag door de belastingdienst.

  Vele mogelijkheden om uw vorderingen te innen

  Wij hebben vele mogelijkheden van executoriaal tot conservatoir derdenbeslag om uw financiële belangen als onze opdrachtgever in Geldrop te waarborgen. De juridische kennis waarover wij beschikken is daarbij onontbeerlijk. Wilt u meer weten over onze mogelijkheden in iedere fase van incasso? Neem in dat geval contact met ons op. Wij zijn er voor iedereen in de regio Geldrop die kampt met incassoproblematiek.

  contact

  Neem contact op

  "*" geeft vereiste velden aan

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.