DeurwaarderHelmond

Beslag op een auto

Snel een zaak indienen?

Geen uitgebreide formulieren. Wij nemen werk uit handen.

Sleep je onbetaalde factuur en eventueel bijbehorende documenten naar het vak hieronder en druk op ‘zaak indienen’. 

Daarna nemen wij contact met ú op. 

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, pdf, doc, docx, png, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Een van de mogelijkheden

  Deurwaarderhelmond.nl staat tot uw dienst. Wij werken vanuit ons kantoor in Oost-Brabant voor cliënten uit heel Nederland als incassobureau en als wettelijk aangewezen deurwaarder. Daardoor beschikken wij over alle mogelijkheden om niet betaalde vorderingen te innen. Beslag op een auto is een van de mogelijkheden om een debiteur te bewegen een openstaande rekening te voldoen. Diverse cliënten uit de omgeving Heeze deden in het verleden al een beroep op onze dienstverlening.

  Er bestaat een onderscheid tussen conservatoir en executoriaal beslag op een voertuig. Het is pas mogelijk om een voertuig te verkopen wanneer sprake is van een gerechtelijke uitspraak waaruit blijkt dat de schuldeiser recht heeft op betaling. Conservatoir beslag op een auto betekent dat de ‘bezitter’ van de auto het voertuig niet meer mag verkopen, in afwachting van het gerechtelijk vonnis. Het is dus een vorm van preventieve zekerheidstelling.

  Inbeslagname auto met het oog op veiling

  Kampt u in Heeze met een onbetaalde factuur door een schuldenaar? Is er sprake van een betalingsgeschil en heeft de incassoprocedure tot niets geleid? In dat geval is het leggen van conservatoir beslag door de deurwaarder op bijvoorbeeld een auto de eerste logische vervolgstap. Zodra de rechter heeft beslist dat de schuldenaar daadwerkelijk moet betalen, wordt het vervolgens mogelijk om de inbeslagname van het voertuig te effectueren en de schuld via verkoop door middel van een veiling te innen.

  Alles in huis om uw incassoprobleem op te lossen

  Gaat u in Heeze een voertuig kopen? Het is dan raadzaam om te bepalen of er geen inbeslagname op de auto rust alvorens deze te kopen. Anders kunt u bedrogen uitkomen. Dit kunt u doen door via de RDW een kentekencheck uit te voeren. Daarmee kunt u controleren of de auto onder een tenaamstellingsblokkade staat.

  De tenaamstellingsblokkade is het effect van de recente herziening van het beslag- en executierecht dat schuldeisers in staat stelt om per medio 2021 eenvoudiger beslag te leggen op voertuigen. Vanaf deze datum is deze blokkade dan ook vermeld in het kentekenregister.

  contact

  Neem contact op

  "*" geeft vereiste velden aan

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.