DeurwaarderHelmond

Beslag op de inboedel van uw schuldenaar in Leende?

Snel een zaak indienen?

Geen uitgebreide formulieren. Wij nemen werk uit handen.

Sleep je onbetaalde factuur en eventueel bijbehorende documenten naar het vak hieronder en druk op ‘zaak indienen’. 

Daarna nemen wij contact met ú op. 

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, pdf, doc, docx, png, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Hoe werkt het?

  U heeft een product of dienst geleverd maar uw debiteur komt niet over de brug met de betaling. Normaliter zult u dan eerst een incassotraject starten dat diverse stappen zoals het versturen van betalingsherinneringen en aanmaningen omvat. Als incassobureau kan Deurwaarderhelmond.nl dat traject bovendien kracht bij zetten. Werkt dat allemaal niet dan kan een juridisch traject worden opgestart waarvan onder andere beslaglegging op de inboedel van de schuldenaar in Leende onderdeel kan zijn.

  Beslag inboedel is soms onvermijdelijk

  Het leggen van executoriaal beslag op inboedel betekent dat de deurwaarder een lijst opstelt van de spullen van uw schuldenaar in Leende, deze verkoopt en de opbrengst gebruikt voor het voldoen van het openstaande bedrag. Dit kan pas nadat er sprake is van een vonnis of een beschikking van de rechter. Het vonnis moet inhouden dat de schuldenaar daadwerkelijk gesommeerd wordt om te betalen.

  Het kan een flinke tijd duren voordat een dergelijk vonnis tot stand komt. Het risico gedurende die periode is dat de gedaagde waardevolle spullen ontvreemdt of verkoopt. Om dat te voorkomen zorgen wij van Deurwaarderhelmond.nl dikwijls voor preventieve beslaglegging op de inboedel. De schuldenaar mag na dit zogenaamde conservatoir beslag de spullen niet meer ontvreemden.

  Plichten deurwaarder bij ontruimen

  Wanneer u de huur of hypotheek van een pand bijvoorbeeld niet meer kunt voldoen, dan is het soms noodzakelijk dat de deurwaarder het pand komt ontruimen. Bent u schuldenaar in Leende en kampt u potentieel met zo’n situatie, dan is het wellicht prettig voor u om te weten dat de deurwaarder een vergaande zorgplicht heeft in zo’n geval. Hij / zij moet het ontruimen vooraf aanmelden bij de gemeente zodat de gemeente tijdig voor vervangende huisvesting kan zorgen, alsmede voor gedegen opslag van de inboedel die in het pand aanwezig is.

  Heeft u nog andere procedurele vragen omtrent inbeslagname? Stel ze ons gerust!

  contact

  Neem contact op

  "*" geeft vereiste velden aan

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.