DeurwaarderHelmond

Brief van een incassobureau ontvangen?

Snel een zaak indienen?

Geen uitgebreide formulieren. Wij nemen werk uit handen.

Sleep je onbetaalde factuur en eventueel bijbehorende documenten naar het vak hieronder en druk op ‘zaak indienen’. 

Daarna nemen wij contact met ú op. 

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, pdf, doc, docx, png, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Heeft u in Uden recent een brief van een incassobureau ontvangen? Meestal volgt dat op een of meer aanmaningen van een zakelijke partij die aan u goederen of diensten heeft geleverd maar die u weigert te betalen. Op enig moment zal de schuldeiser de vordering dan mogelijk uit handen geven.

  De macht van het incassobureau is echter gelimiteerd. Door het ontbreken van een wettelijke status kan hij / zij bijvoorbeeld geen beslag leggen op uw spullen, uw bankrekening of loon. Een gerechtsdeurwaarder kan dat wel. Schakelt uw schuldeiser op dan mag u bij wanbetaling dus op enig moment in het proces rekenen op een deurwaarder die u een brief stuurt en u maant te betalen.

  Onterechte incasso brief ontvangen in Uden?

  Vanzelfsprekend is de mening van beide partijen in een financieel geschil van belang. Vindt u dat u een onterechte incasso brief heeft ontvangen in Uden? Leg dan per brief aan de deurwaarder of het incassobureau uit voor welk deel en waarom u het niet eens bent. In geval van een foutieve nota dient de incassant te bewijzen waarom de nota wel klopt.

  Een brief van de deurwaarder ontvangen kan tamelijk beangstigend zijn. Een goede deurwaarder zal echter het belang van een duurzame relatie tussen schuldenaar en schuldeiser onderkennen en hier rekening mee houden. Wel zo prettig voor beide partijen in Uden en met het oog op een vruchtbare toekomst.

  Wanneer krijg je een gerechtelijke brief?

  Formeel is een gerechtelijke brief m.b.t. incasso een bericht van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Dat is een uitvoeringsorgaan van het Nederlandse Ministerie van Justitie en Veiligheid dat zich hoofdzakelijk inspant om boetes en administratiekosten te innen.

  In veel gevallen wordt echter ook al bij de ontvangst van een brief van de gerechtsdeurwaarder door velen gesproken over een gerechtelijke brief. Dat is het gevolg van de wettelijke status die de gerechtsdeurwaarder als openbaar ambtenaar krachtens de wet geniet.

  Bent u gevestigd in de regio Uden en heeft u vragen t.a.v. incasso- en deurwaarderspraktijken? DeurwaarderHelmond is met alle plezier uw eerste aanspreekpunt.

  contact

  Neem contact op

  "*" geeft vereiste velden aan

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.