DeurwaarderHelmond

Beslag leggen op inboedel, hoe werkt dat?

Snel een zaak indienen?

Geen uitgebreide formulieren. Wij nemen werk uit handen.

Sleep je onbetaalde factuur en eventueel bijbehorende documenten naar het vak hieronder en druk op ‘zaak indienen’. 

Daarna nemen wij contact met ú op. 

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, pdf, doc, docx, png, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  informatie over beslag leggen op inboedel

  Een schuldenaar die zijn schulden niet betaalt kan vroeg of laat te maken krijgen met een deurwaarder uit naam van de schuldeiser. “Mag een deurwaarder beslag leggen op inboedel?” Het antwoord op die vraag beantwoorden wij van Deurwaarder Helmond, gerechtsdeurwaarder en incassospecialist graag voor u.

  ‘JA’, mits de juiste juridische procedure wordt doorlopen mag een deurwaarder beslag leggen op inboedel. Daarbij wordt een lijst van spullen van de schuldenaar opgesteld en die spullen worden vervolgens verkocht om uit de opbrengst de openstaande vordering te kunnen voldoen.

  Welke stappen gaan vooraf aan beslaglegging inboedel?

  Alvorens definitief beslag op inboedel gelegd kan worden, ontvangt de schuldenaar via de deurwaarder allereerst een vonnis, beschikking of dwangbevel van de rechter. Hij overhandigt dit persoonlijk en geeft u nog een korte termijn de tijd om alsnog te betalen. Is het vonnis als ‘uitvoerbaar bij voorraad’ aangeduid door de rechter, dan hoeft de deurwaarder t.a.v. inboedel beslag vervolgens niet te wachten op afwikkeling van het eventuele juridische beroep.

  Betaalt u niet dan komt de deurwaarder terug met het oog op inboedel beslag en stelt hij een inventarisatielijst van alle spullen op die in uw woning aanwezig zijn. Dit noemt men een ‘proces-verbaal’. Een kopie daarvan wordt na afloop samen met andere praktische informatie aan de schuldenaar verstrekt.

  Ten slotte

  De deurwaarder maakt t.a.v. de inbeslagname inboedel openbaar bekend waar en wanneer hij de goederen zal verkopen. Dit gebeurt minimaal 4 weken na ontvangst van het beslagexploot.

  Deurwaarder Helmond kan diverse partijen van dienst zijn t.a.v. het proces van beslag leggen inboedel. Onze juridische kennis is daarbij van grote waarde. Wij voeren de in beslaglegging uit, maar kunnen u ook adviseren wanneer u bijvoorbeeld samenwoont met een schuldenaar. Heeft u met de openstaande vordering niets te maken en wilt u beslag op uw eigen inboedel voorkomen (inboedel die m.a.w. als niet-schuldenaar uw eigendom is), dan doet u er verstandig aan om in een vaststellingsovereenkomst te laten vastleggen welke spullen van welke bewoner zijn.

  contact

  Neem contact op

  "*" geeft vereiste velden aan

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.